26 Μαΐ 2018

στοίχημα ή τζόγος"


Γράφει ο Λοχαγός Μαρκ

Το στοίχημα ανήκει στα  παιχνίδια που είναι μεν τυχερά, αλλά είναι και τεχνικά  και για τον λόγο αυτό  υπάρχουν παίκτες στον πλανήτη που έχουν έσοδα σε σταθερή βάση  από τη συγκεκριμένη ενασχόληση.

Ο στόχος του παίκτη στοιχήματος  είναι με τις κατάλληλες επιλογές αγώνων  να αποκτήσει  πλεονέκτημα σε σχέση  με την  εταιρεία στοιχήματος  με  φυσικό επακόλουθο οικονομικές απολαβές μικρές ή μεγάλες.

 Ο δρόμος είναι μακρύς και περιέχει  αρκετή μελέτη , υπομονή και επιμονή  , πειραματισμοί ,καταγραφές εκατοντάδων παιχνιδιών, ξενύχτια ,μέχρι να  ανακαλυφθεί η φόρμουλα - στρατηγική που θα  κάνει τον στόχο πραγματικότητα.

Το χρονικό διάστημα που  χρειάζεται να στεφθεί η προσπάθεια από επιτυχία  είναι  δύσκολο να προσδιοριστεί,   εξαρτάται απο την δυναμική του κάθε παίκτη, την θέληση του,  την υπομονή του, την προσήλωση του στον στόχο, αλλά και την ίδια του τη φιλοσοφία.

Θεωρώ μια πενταετία το λιγότερο για τους περισσοτέρους από αυτούς που θα ασχοληθούν σοβαρά,  μίνιμουμ διάστημα καθημερινής επαφής  με το αντικείμενο μέχρι να αρχίσει να φαίνεται κάποιο φως στο βάθος του τούνελ. Βέβαια υπάρχουν και  οι εξαιρέσεις  όπως  όλοι  γνωρίζουμε.

Εάν οι νίκες στο σύνολο  ξεπεράσουν τις ήττες σε ισόποσα ποσοστά, τότε ο στόχος επετεύχθη.

Πολλοί θα εγκαταλείψουν καθώς θα  συνειδητοποιήσουν  στη πορεία το πόσο  δύσκολο τελικά  είναι  να νικηθεί   η  γκανιότα  και εν τέλει μόνο εύκολο χρήμα δεν είναι, ως είθισται να λέγεται.

Oι αλεξιπτωτιστές θα αποχωρίσουν σχετικά γρήγορα. Οι τζογαδόροι θα παραμείνουν βρίζοντας πάντα την κακή τους τύχη που χάλασε το παρολί των τεσσάρων χιλιάδων στο 94''.
Όσοι το γουστάρουν πραγματικά και το πιστέψουν θα μείνουν και πολύ  πιθανόν  στο τέλος να τα καταφέρουν.

Το μονοπάτι για την κορυφή δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει η κατάκτηση της κορυφής. Μικρά ή  μεγάλα ποσοστά,  σημεία, φαβορί, ισοπαλίες, αουτσάιντερ ,αντερ  η οβερ  κόρνερ και κάρτες, γνωστές ή  άγνωστες ομάδες  ποντάρισμα στο λαιβ  η από πριν,  όλα αυτά είναι καθαρά θέμα ιδιοσυγκρασίας  και τι ταιριάζει στην ψυχολογία του κάθε παίκτη .
Τα στημένα παιχνίδια επίσης δεν επηρεάζουν .Και αυτά θα κάνουν το κύκλο τους. Άλλοτε θα ευνοήσουν και θα δώσουν νίκες και άλλοτε δεν θα ευνοήσουν και θα δώσουν ήττες.

 Μαύρες γάτες και γκαντεμιάσματα συναγωνιστών παικτών  σε τυχόν διαφωνία  επίσης δεν έχουν καμία βάση.

Από προσωπική πείρα το κρίσιμο σημείο βρίσκεται περίπου στα 150 στοιχήματα. Κάπου εκεί σταματά το τυχαίο τυχόν ευνοίας και ακολουθεί η σκληρή πραγματικότητα. Μέχρι τα 200 στοιχήματα ο παίκτης θα βρεθεί στο καναβάτσο, στις περισσότερες των περιπτώσεων. Αν όχι, τότε  στα επόμενα 200 θα κάνει τις  όποιες διορθώσεις  με  πολύ πιθανή  την παραμονή  στο παιχνίδι σε θετική χροιά.

Εάν και εφόσον ο παίκτης τα καταφέρει να βγει σε σταθερό θετικό πρόσημο μακροπρόθεσμα,  τότε πιθανόν να πιστέψει ότι έχει τελειώσει.

 Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή και παρά την επιτυχία ο παίκτης  βρίσκεται περίπου  στη μέση της διαδρομής. Στη συνέχεια θα πρέπει να διαχειριστεί σωστά 2 καθοριστικούς για την επιτυχία παράγοντες.

Διαχείριση συναισθημάτων.

Διαχείριση κάβας.

Ο πρώτος παράγοντας τα συναισθήματα. Μεγάλα και καθοριστικά λάθη συμβαίνουν εδώ. Ενδεικτικά αναφέρω κάποια από αυτά.

Λαιβ ποντάρισμα  σε παιχνίδι που δεν τηρεί  τα κριτήρια ,εξαιτίας ζωντανής παρακολούθησης.

Αν δεν πάνε καλά τα πράγματα ακολουθεί θυμός και  πιθανόν ''χτύπημα''  με μεγαλύτερο πόσο σε επόμενο αγώνα χωρίς επίσης να  τηρούνται τα κριτήρια  για να διορθωθεί υποτίθεται το λάθος με θλιβερά συνήθως αποτελέσματα.

Επίσης μόλις κάνει την εμφάνιση του  το  σερί από αρνητικά αποτελέσματα   ακολουθεί πολλές φορές σύγχυση,  και ανέβασμα το ποντάρισμα,  ή  τάση για ρεφάρισμα κάτι  το οποίο  επίσης στέλνει  τον παίκτη κατευθείαν φυλακή.

Στον αντίποδα στο  καλό  σερί  επίσης έχει παρατηρηθεί σε έντονο βαθμό , πονταρίσματα με  μεγαλύτερα ποσά με στόχο τον αφανισμό του μπουκ. Το μόνο που θα αφανιστεί φυσικά στην πορεία είναι το κεφάλαιο του παίκτη.

Οι νίκες και οι ήττες είναι απλά ένα κομμάτι της διαδρομής. Αν  δεν αντιμετωπιστούν  όλα αυτά τα φαινόμενα με την δέουσα σοβαρότητα χωρίς φανφάρες , άσκοπους πανηγυρισμούς, αλλά και κακή ψυχολογία  στα δύσκολα ,τότε  είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.

Όταν θα φύγουν  τα συναισθήματα από τη μέση  τότε θα σταματήσει  και το μεγάλο κακό που λέγεται τζόγος...

Ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας η κάβα.

Οι παρακάτω σκέψεις είναι καθαρά προσωπικές και  φυσικά δεν αποτελούν  κανόνα σε ότι αφορά την διαχείριση του κεφαλαίου μας.

Το διαθέσιμο ποσό για στοιχηματισμό λέγεται κάβα. Η κάβα χωρίζεται στα ανάλογα κομμάτια. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπολογιστεί το μέγιστο αρνητικό σερί  έτσι ώστε αν συμβεί   να παραμείνουμε στο παιχνίδι στο ίδιο ποντάρισμα που χρησιμοποιούμε.

Η κάβα δεν μεταβάλλεται. Βρίσκεται εκεί σε σταθερή βάση και είναι το κυρίαρχο όπλο μας. Για παράδειγμα η κάβα μας είναι στα 500 ευρώ στο ξεκίνημα της σαιζόν. Αν έχουμε αποφασίσει ότι το παιχνίδι μας θα βρίσκεται στα πλαίσια αυτής της κάβας και δεν επιχειρήσουμε να την ανεβάζουμε ,τότε πολύ απλά χωρίζεται στα διαθέσιμα στοιχήματα.  

Αν  η κάβα μας στην πορεία  ανεβεί στα   650ευρω  προχωράμε στην ανάληψη των 150ευρω  για να αντιμετωπίσουμε και τις τρέχοντες ανάγκες οι οποίες τρέχουν δίχως έλεος.
Εάν στην πορεία τα 500 γίνουν 300 τότε  απλά περιμένουμε χωρίς all in και αυτοσχεδιασμούς , στο ίδιο φυσικά  ποντάρισμα πιστοί στην στρατηγική μας όσο χρόνο και αν χρειαστεί ημέρες εβδομάδες ή μήνες  μέχρι να επανέλθουμε στο ποσό των 500 ευρώ.

Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα μαγαζάκι 3*3  τετραγωνικά που πουλάει ένα πολύ διαδεδομένο προϊόν τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας τον καφέ εσπρέσο. Το μαγαζί αυτό εκτός τα σταθερά μέρη εσπρεσιέρα και ποτήρια διαθέτει τα βαρελάκια του καφέ,  τα νερά και τα αναψυκτικά από τα οποία περιμένει να βγάλει μεροκάματο. Αν ρευστοποιηθεί αυτό το υλικό τότε πολύ απλά το μαγαζί  θα κατεβάσει ρολά .΄

Κάπως έτσι είναι και η κάβα μας. ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ 0 τότε κατεβάζουμε ρολά και επιστρέφουμε στα παρολάκια των τριών  ευρώ τα  Σάββατα και  τις Κυριακές. Αν η κάβα μας σε σταθερά πάντα πονταρίσματα που εξαρχής θα χωρίσουμε, γράψει μηδέν τότε κάτι δεν κάναμε σωστά εξαρχής. Στην περίπτωση που  τέλος σαιζόν γραφεί ας πούμε  200 ευρώ,  γίνεται ο συμψηφισμός με τις αναλήψεις για να διαπιστώσουμε εάν η χρονιά κατέγραψε κερδοφορία η όχι .

Υ.Γ Όσοι από τους αναγνώστες  διαφωνήσουν οριζόντια, πλάγια και κάθετα  με τα γραφόμενα ...θα συνταχθώ μαζί τους για λόγους διπλωματικούς, αλλά και ουσιαστικούς ,διατυπώνοντας την αγαπημένη μου ατάκα...

Ο ΠΙΝΩΝ ΜΕΘΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΙΖΩΝ ΧΑΝΕΙ

33 σχόλια:

  1. Ψαγμενο κειμενο ο Δημητρης , ολοκληρωμενη σκεψη , το μελεταει το πραγμα απ ολες τις πλευρες.....
    Συμφωνω μαζι σου φιλε....οριζοντια ....πλαγια ...και καθετα :)) :)) ....θελω ομως να πειραξω λιγο την αγαπημενη σου ατακα....Ο ΠΙΝΩΝ ΛΙΓΟ ΔΕ ΜΕΘΑ ,,,,Ισως να ευφραινει κιολας καρδίαν...ΚΑΙ Ο ΠΑΙΖΩΝ ΛΙΓΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙ :)) :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημερα εχουμε και τελικο τσουλου....
    Δεν ειναι αυτα για μας.....σφυριξαμε ληξη προ πολλου.
    Τιμης ενεκεν δινω Ρεαλ 2-0 ημιχρ / Λιβε 2-3 τελικο αποδοση νορμαλ............211,00 !!!
    χαχαχαχα

    Πιτσες , μπιρες......θα γινει χαμοςςςς :)) :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλοσωριζουμε το Λοχαγο Μαρκ στην Συντακτική Ομάδα (!) του Αουτσαιντερ με ενα δυνατο κειμενο, που ανοιγει ουσιαστικά τη θερινη σεζον.
    Συμφωνω μαζι του: Αναλογα με το πως κινείται και πραττει ο καθε παίκτης, ειναι και το παιχνίδι αυτο. Ειτε "τζογος" ειτε "σκακι". Διαλεγεις και παιρνεις.

    Εμενα δεν μου αρεσει να αποκαλεί καποιος στα σοβαρά το στοιχημα "κουμάρι" ή "τζογο" ή... "μπαρμπουτι". Εγω πάντα λεω οτι απεχθάνομαι τα τυχερα παιχνίδια, γι αυτο εμπλεξα και με το στοιχημα! Ή το αλλο: "παιζω στοιχημα και δεν αφηνω τιποτα στην τύχη"!

    Βεβαια εχει και Τελικο Τσου-Λου οπως ειπε και ο Fairplay. Εδω και οπου αλλου οι αποδόσεις ειναι διαβασμενες, ειναι πραγματι τζόγος. Καλα το λες Μιχαλη οτι δεν ειναι αυτα για εμας. Μπριζολες, πανσετες, μπιρες και (αμα λαχει) και ...τουρτες στο ενδιαμεσο ειναι ο,τι πρεπει! Αυτο το 2-0/2-3 μοιράζει εμφράγματα. Το 2005 επεζησα απο ενα 3-0 ημιχρονο / 3-3 τελικο και τα γνωστα. Τοτε ήμουν θα μου πεις και νεος!..

    Ας το σηκώσουμε (τιμης ενεκεν εβαλα ενα σουβλάκι στο απλοϊκό "Liverpool to win the Champion's League") και ας το πάρουμε και στα χασομερια 1-0 με κεφαλιά απο κορνερ!

    :)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστω παιδες για τα καλα σας λογια καπως ετσι εχουν τα πραγματα οπως ειπε ο Μιχαλης να αλλαξουμε την ατακα και ας την λεμε, και φυσικα οπως λεει και ο Νικ να βαλουμε τον τζογο στην ακρη παιζωντας στοιχημα.
    Ο τελικος δυνατο ματς η Ρεαλ εχει πολυ καλους παικτες μπαλαδορους και δυνατους που δεν αφηνουν τα μηχανακια της λιβερπουλ να κανουν παιχνιδι. Για να δουμε το δευτερο ποιος εχει τα πνευμονια στην πορεια του ματς νομιζω εκει θα κριθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παλι τα ιδια κουραστηκα να γραφω καθε χρονο τα ιδια.Παλι πλακα μας εκανε ο ζινταν αλλα αυτη τη φορα το πηρα αποφαση και δεν τον κοντραρισα και πληρωθηκα. Δεν ηθελα να μιλησω ανοιχτα διοτι συμφωνα με τον Νικ ειμασταν λιβερπουλ οκ αλλα το συναισθημα δεν παιζει στοιχημα.Περσυ ημουν με γιουβεντους επαιξα εχασα προπερσυ με ατλετικο το φαγαμε στο 94 με κορνερ επαιξα εχασα και φετος ημουν με λιβερπουλ με τη διαφορα επαιξα ρεαλ και κερδισα.
    Μεγαλη κλαση παικτων στημενοι αριστοτεχνικα απο τον μετρ της τακτικης τα μηχανακια της λιβερπουλ δεν φανηκαν ιδιαιτερα Επαιξε και ρολο ο σαλαχ αλλα νομιζω η διαφορα ηταν μεγαλη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειχα καποτε εναν προπονητη που ελεγε οτι ο τερμας ειναι δυο παιχτες μαζι....
    Προτιμουσε ο ηγετης της ομαδας του να ειναι ο τερμας παρα το δεκαρι του...
    Τον θυμηθηκα σημερα ...σημερα καταλαβα τι ελεγε τοτε .
    Ο Καριους αναξιος των περιστασεων .....δεν τον κακισα για το πρωτο απαραδεκτο γκολ που χαρισε στη Ρεαλ , το δευτερο γκολ θα το θυμομαστε για χρονια :) , με το τριτο ομως λεω με σιγουρια οτι δεν του αξιζει να ξαναπαιξει σε τελικο τσουλου.....
    Για το Σερχιο Ραμος ας μη πω καλυτερα τη γνωμη μου ..... εσκεμμενα εβγαλε εκτος παιχνιδιου το no 1 κινδυνο της Λιβερπουλ....με την εξοδο του Σαλαχ απ το ματς η νικη της Λιβε απο 3,40 πηγε κατευθειαν 4,00 , παιχτης βαρομετρο στο ματς.
    Μονο μην ακουσω οτι ηταν απιαστη βολιδα το τριτο γκολ του Μπειλ......λουκουμακι ηταν που του φυγε μεσα απ τα χερια του και μαζι μ αυτο του φυγε και η κουπα.....ο Καριους ειναι ο ορισμος του loser.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να σχολιάσεις;
    Αμα τρως τετοια γκολ τι να πεις;

    Ειχα σκοπο να βρισω το Σερχιο Ραμος, που ξεπαατρεψε τον άνθρωπο τοσο βρώμικα. Αλλα τωρα τι να σχολιάσεις; Εκτός θέματος βγαινεις. Τερματοφύλακας λεει. Οτι και να γράψω λιγο ειναι.

    Και (το άλλο) κοιτα τι παγκο ειχε η Λιβερπουλ κσι τι παγκο η Ρεαλ. Αλλαγή υποτιθεται ηταν ο Μπειλ.

    Η Λιβερπουλ αν φυγει ενας παίκτης, παει ολη η ομαδα.
    Η Ρεαλ, με κακο Ροναλντο εχει πολλες εναλλακτικές. Αλλαγη ηταν ο Μπειλ... Απίστευτη γκολαρα. Τι να λεμε τωρα...

    Αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραίο το βάπτισμα του πυρός από τον Λοχαγό – καλώς ήρθες στο κλαμπ και επίσημα. Διαχείριση κάβας και διαχείριση συναισθημάτων – δεν είναι και μικρά πράγματα αυτά για να τα παίρνει κανείς αψήφιστα…

    Μετά και τα τρελά του χθεσινού τελικού πιστεύει κανείς πως το κουμάρι είναι θέμα πρόβλεψης; Ήταν ο τέρμας της Λίβερπουλ επιρρεπής στις γκάφες, αλλά χθες το παράκανε – ο άλλος ήρθε από το πουθενά και έβαλε ένα γκολ – εκατό φορές να τον βάλεις, ούτε την μπάλα δεν θα βρει.

    «αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει» ή το άστρο του Ζιντάν τον οδηγεί. Ράμος το τσακάλι…

    Πρέπει να ετοιμαστούμε και για το Μουντιάλ. Καλά άμα περίμεναν από μας οι γκισέδες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χωρις λογια.....

    http://www.sport24.gr/football/omades/RealMadritis/klotsies-agkwnies-ftysimata-oles-oi-alhteies-toy-ramos-se-ena-video.5211358.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι μωρε. Δεν ειναι το καλύτερο παιδί ο τυπος, μου αρεσει η ιδεα να του τα χωσουμε, αλλα χάνουμε το νόημα του τελικού.

    Το "βαθος" του ροστερ ηταν ο ενας παραγοντας που επαιξε ρολο. Η Ρεαλ με τον Ροναλντο σε κακη ημέρα ειχε εναλλακτικες. Παίκτης επιπέδου Μπειλ απο τον ...παγκο. Τι να λεμε;
    Απο την αλλη χανει η Λιβερπουλ τον Σαλαχ (με εσκεμμενη ενέργεια λεω εγω - τρεχα γυρευε τωρα ομως και πως αποδεικνύεται) και τελειώνει ολη η ομαδα.

    Και βέβαια αυτος ο απίθανος... τροχονόμος. Που τον βρηκαν ρε παιδια; Καλα τον ειπαν και... απορροφητηρα! Ουτε τερματοφύλακας Γ' Εθνικής δεν τα κανει αυτα. Κανε ενα λαθος βρε Χριστιανέ μου. Ανθρωπινο ειναι, αλλα ΔΥΟ τετοιες πατάτες σε τετοιου επιπέδου ματς, ειναι να τρελαίνεσαι. Δεν υπαρχει δικαιολογία. Τι μας φταιει μετα ο Σερχιο Ραμος;

    Τεσπα. Κριμα για τη Λιβερπουλ. Ανωτερη ομαδα ποιοτικα η Ρεαλ, δίκαια το πηρε, αλλα ειχαμε και εμεις τις πιθανότητες μας. Ωστοσο ήμασταν πολυ άτυχοι και δεν μπορέσαμε αυτες τις πιθανοτητες να τις διεκδικήσουμε. That 's it.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νίκο και Μιχάλη, μακριά από τοξικά περιβάλλοντα. Μακριά.
    Ο καθένας τιμωρείται από την ίδια του τη φύση και είναι αρκετό.
    Κάποιος πάει να σας μπλέξει. Μην κάνετε το λάθος να εμπλακείτε.
    Μόνο να χάσετε έχετε. Το ξέρετε πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω εχουμε τον καλυτερο καφενε και θα μπλεξουμε αλλου ? :))

      Διαγραφή
    2. Καλημερα. Welcome back Dimitris!
      Πολυ χαιρομαστε που σε ξαναβλεπουμε.
      Βλεπεις τι ωρα σου γράφω. Η δουλειά ειναι αμείλικτη. Επομένως που χρονος για... μπλεξιμο;
      ;)

      Officially δεν ξερω σε τι αναφερεσαι. Αλλα απάντησε ο συμπαίκτης ο Μιχαλης. Νομιζεις τυχαια ειμαστε στον καφενε εδω; Σουπερ παρεα, συζητησεις με ηρεμία, σουπερ καφετζής στη χαση και στη φεξη και το στοιχημα δεν ειναι ποτε αυτοσκοπός.

      Διαγραφή
  12. Ο τερματοφύλακας

    Ονομάζεται επίσης και γκολκίπερ και πορτιέρο, αλλά θα μπορούσε επίσης να ονομαστεί μάρτυρας, αυτός που πληρώνει τα σπασμένα, ο εν πολλαίς αμαρτίαις μετανοών, ή ο καρπαζοεισπράκτορας των τσίρκων. Λέγεται ότι όπου πατεί χορτάρι δε φυτρώνει. Είναι μονάχα ένας. Είναι καταδικασμένος να παρακολουθεί το παιχνίδι από μακριά. Χωρίς να μετακινείται από το τέρμα του, περιμένει, μόνος, τον τουφεκισμό του. Στο παρελθόν ήταν ντυμένος στα μαύρα όπως και ο διαιτητής. Τώρα ο διαιτητής δε μεταμφιέζεται πια σε κοράκι, και ο τερματοφύλακας ξεγελάει τη μοναξιά του με φαντασμαγορικά χρώματα. Ο τερματοφύλακας δε σκοράρει. Είναι εκεί για να εμποδίσει τους άλλους να το κάνουν. Το γκολ είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου. Ο σκόρερ προκαλεί χαρά και ο τερματοφύλακας, ο καρμίρης, του τη χαλάει. Έχει στην πλάτη του πάντα τον αριθμό ένα. Μήπως είναι ο πρώτος που θα πληρωθεί; Κάθε άλλο. Είναι ο πρώτος που θα πληρώσει. Ο τερματοφύλακας πάντα φταίει. Αλλά και όταν δε φταίει, πάλι αυτός την πληρώνει. Όταν οποιοσδήποτε παίκτης υποπέσει σε πέναλτι, τιμωρείται ο τερματοφύλακας. Τον αφήνουν εκεί, μόνον απέναντι στο δήμιό του, χωρίς κανένα προστατευτικό τείχος. Και όταν η ομάδα του βρεθεί σε κακή μέρα, πάλι αυτός πληρώνει τη ζημιά, κάτω από μια βροχή από σουτ, εξιλεώνοντας αμαρτίες άλλων.Οι άλλοι παίκτες μπορούν να κάνουν κάποιο χοντρό λάθος, μια ή περισσότερες φορές, αλλά το ξεπληρώνουν μεμια θεαματική προσποίηοη, μια πάσα ακρίβειας, ένα εύστοχο σουτ. Αυτός ποτέ. Το πλήθος δε συγχωρεί τον τερματοφύλακα. Έκανε άστοχη έξοδο; Έκανε κάποια βλακεία; Του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια; Τα ατσάλινα χέρια του έγιναν προς στιγμή μεταξωτά; Με ένα μονάχα λάθος του ο τερματοφύλακας κάνει να χαθεί ένα παιχνίδι, ή ένα πρωτάθλημα- και τότε το κοινό ξεχνάει μονομιάς όλα του τα ανδραγαθήματα και τον καταδικάζει σε αιώνια δυσμένεια. Η κατάρα αυτή θα τον κυνηγάει μέχρι το τέλος της ζωής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεος.....

      χαχαχα

      Μπαζ παρτο και κολλα το σαν κειμενο , ειναι τελειο , αληθινο , ουσιωδες....

      χαχαχα....

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω 100%
      ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ κειμενο.
      Ψηφίζω και εγώ για το επομενο post οταν ερθει η ωρα να παμε παρακατω. Το Αουτσάιντερ δεν σταματά το καλοκαιρι!

      Διαγραφή
  13. Το ανάποδο ψαλίδι

    Την μπαλιά αυτή την πρωτοχρησιμοποίηοε ο Ραμόν Ουνσάγα σ’ ένα γήπεδο στο Ταλκαουάνο, λιμάνι της Χιλής. Με το σώμα στον αέρα, την πλάτη να βλέπει το έδαφος, τα πόδια κλοτσούσαν την μπάλα προς τα πί­σω, με ένα απρόσμενο πηγαινέλα, σαν τις λάμες του ψαλιδιού. Αλλά το ακροβατικό αυτό ονομάστηκε «Χιλιανή» μερικά χρόνια αργότερα, το 1927, όταν η Κόλο-Κόλο ταξίδεψε στην Ευρώπη και ο κυνηγός της Νταβίντ Αρεγιάνο το επέδειξε στα ισπανικά γήπεδα. Οι Ισπανοί δημοσιογρά­φοι επευφήμησαν την ομορφιά αυτοΰ του άγνωστου γυ­ρίσματος της μπάλας και το ονόμασαν έτσι, γιατί είχε έρ­θει από τη Χιλή, όπως οι φράουλες και η κουέκα. Μετά από αρκετά ιπτάμενα γκολ, ο Αρεγιάνο πέθανε εκείνη τη χρονιά στο γήπεδο του Βαγιαδολίδ σε μια φο­νική σύγκρουση με έναν αμυντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο ομολογω οτι δεν το ηξερα..:))

      Διαγραφή
    2. Στα Γερμανικά το "αναποδο ψαλιδι" λεγεται "fallrückzieher". Γλωσσοδετης. Αστα να πανε!
      Μολονοτι η κινηση οπως λεει ο Δημητρης ειναι παλαια, στη Γερμανια τη δεκαετία του '80 ειχε γινει ντόρος οταν ενας οχι πολυ γνωστος στο πολυ κοινο σημερα, Γερμανος παίκτης την "εξασκουσε" απο καιρού εις καιρον οποτε ειχε την ευκαιρια (ειχε ειδικευση). Σκοραρε με ψαλίδι (fallrückzieher ειπαμε!) και σε Μουντιαλ σε ένα ματς που εμεινε στην ιστορια!
      Κουιζ: πως λεγόταν ο παίκτης;
      Αντε, ευκολακι.

      Διαγραφή
    3. Ελα ρε...
      Πλακα κανεις ...
      Δε γυρναει η γλωσσα να το πεις αυτο.... χαχαχα

      Διαγραφή
  14. Αγόρι μου, ποτέ δεν θα συμβούλευα κανέναν να γίνει παίκτης. Πάρα πολλοί καταστράφηκαν, ενώ ελάχιστοι πέτυχαν. Ο τζόγος είναι το παιδί της απληστίας και ο πατέρας της δυστυχίας. Θα σου πω τι είναι ο επαγγελματίας παίκτης. Επαγγελματίας στοιχηματζής είναι να παρατήσεις οτιδήποτε άλλο και να αφοσιωθείς στο στοίχημα. Από αυτό να ζεις. Να μη μάθεις από βιβλία ή από συμβούλους ερασιτεχνών και άσχετων, αλλά από τις δικές σου εμπειρίες. Να περπατάς χιλιόμετρα όταν έχεις χάσει τα ναύλα, να αναλύεις τους λόγους και ποτέ να μη φταίει τίποτε άλλο εκτός από τη λανθασμένη σου κρίση. Ούτε διαιτησίες να σου φταίνε ούτε δοκάρια ούτε στησίματα. Μόνο η κρίση σου να είναι η διαφορά μεταξύ φτώχειας και πλούτου. Να μην παίζεις για διασκέδαση, αλλά για κέρδος. Να είσαι συντηρητικός, μόνο να τριπλασιάζεις αυτά που μπορείς να χάσεις σε ένα χρόνο, γιατί καμία τράπεζα δεν σου δίνει 300% τόκο. Να είσαι πάντα ο ίδιος και ποτέ σου να μην καυχιέσαι για κέρδη, κυρίως μπροστά σε χαμένους, ούτε να ζηλεύεις κερδισμένους αν εσύ τα έχεις χάσει. Όταν σε ρωτάνε ποιο είναι το επάγγελμά σου να μη λες ''εισοδηματίας'' ή ''επενδυτής'' από ντροπή, αλλά να ομολογείς ''ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΖΗΣ'', κι όταν σε κοιτάνε παράξενα να ΜΗΝ ανάβεις ένα ακριβό πούρο Αβάνας με βαρύ χρυσό αναπτήρα ή να ξύνεις το πιγούνι σου με το δάκτυλο που φοράει δακτυλίδι με μισό κιλό διαμάντι, γιατί ''επαγγελματίας στοιχηματζής'' πάνω από όλα σημαίνει ''χαρακτήρας'', δηλαδή ψυχάρα κι αρχίδια. Αυτά!

    Γιώργος Παρασκευάς.

    (Μακριάααααααααα !!!!!!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν το πιστευω ....
    Ο Δημητρης ηρθε για καφε.. :)) :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ενα διπλο Ελληνικό με λιγη ζαχαρη και λιγο γαλα Μπααααζ! Αντε, εχουμε και δουλεια!
    Και οι καφεδες των παιδιων σε μενα!
    Καλως το Δημητρη!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα. Τα δύο κείμενα για τον τερματοφύλακα και το ανάποδο ψαλίδι ανήκουν στον Εντουάρντο Γκαλεάνο. Παρέλειψα να γράψω το όνομά του. Είναι παρμένα από αυτό το βιβλίο του. http://mpineiolibrary.espivblogs.net/files/2015/04/Ta_xilia_proswpa_toy_podosfairoy.pdf
    Ούτε ξέρω γιατί τα ανέφερα. Γενικώς, έχω κουραστεί από την υπόθεση ποδόσφαιρο και στοίχημα και έχω σβήσει τις μηχανές. Ο τελικός χάθηκε εξαιτίας του άτυχου Σάλαχ που δεν κατάφερε να προστατέψει τον εαυτό του στην πτώση. Ο Ράμος μια χαρά μαρκάρισμα του έκανε, τσαμπουκαλίδικο και αρχηγικό για να του πάρει τον αέρα. Αν έμενε ο Σάλαχ στο παιχνίδι, η Λίβερπουλ θα μπορούσε να ισοφαρίσει όλες τις γκάφες του Κάριους. Τέλος πάντων. Ο Ζιντάν αποχωρεί και η τράπουλα του Τσάμπιονς Λίγκ θα ξαναμοιραστεί. Αν μας δοθεί η ευκαιρία, θα γράψουμε και καμιά χαζομάρα για το Μουντιάλ, αλλά μην περιμένετε πολλά. Καλό και δροσερό καλοκαίρι εύχομαι σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξει φίλε. Μας μενει μια πικρια, αλλά στο τέλος δίκαια το πήρε η Ρεάλ.
      Seasons don't lie.
      :)

      Διαγραφή
  18. Seasons don't lie

    (πάμε ένα σουαρέ)

    Εχω κουραστεί με τη δουλειά και από την υπερκόπωση βλέπω περίεργα όνειρα. Ακου τωρα ονειρο: Τσακωνόμουν λέει με τον fairplay για το στοίχημα. Διαφωνούσα μαζι του, γιατί δεν του βγαίνανε τα νούμερα της σεζόν του. Ειχε χασει ο ερμος τη σεζόν λέει και ήταν μπερδεμένος. Πώς είναι δυνατόν Νίκο να χανω - έλεγε - αφού τα έχω ζυγίσει όλα. Και εγώ τον είχα "περιλαβει" για τα καλα:

    Επανερχομαι ρε fairplay στο θέμα που συζητουσαμε. Αν φίλε μου έχεις παίξει 200 bet σε μία σεζόν και επαληθεύτηκαν τα 50 (το 1 στα 4 δηλαδή) τότε η μέση πιθανότητα επαλήθευσης των στοιχηματων σου ήταν 25%. Δεδομένου ότι τα 200 bet ειναι ένας μεγάλος αριθμός θεωρούμε ότι το δειγμα μας είναι επαρκές. Επόμενως ειναι σωστό να πω ότι στα 200 μπετ που έπαιξες που επαληθεύτηκαν κατα 25%, το 4.00 ορίζεται σαν "μέση δίκαιη απόδοση". Θα μπορούσες να το πεις και effective average fair odds.

    Ασφαλώς δεν ήταν όλα τα μπετ το ίδιο και ασφαλώς το καθε στοιχημα δεν είχε αυτη τη δικαιη απόδοση. Δεν θα μαθουμε ποτε εξ αλλου με σιγουριά τη δίκαιη απόδοση του καθε μπετ σου. Αλλο μπορεί να είχε 6.00 άλλο μπορει να είχε 2.00.

    Αν υποθεσουμε όμως (υποθεση εργασιας) ότι είχες παιξει 200 μπετ ΟΛΑ με δίκαιη απόδοση 4.00, πόσα θα έπρεπε να επαληθευτούν; Πάνω-κάτω 50 (υπάρχουν και διακυμανσεις). Ε, αρα αφού επαληθεύτηκαν οντως τα 50, είναι ΣΑΝ να είχες παίξει 200 μπετ με δίκαιη απόδοση 4.00. Εξ ου και το "effective". Παμ παρκατ.

    Και δεν μου λες ρε fairplay, ποιός μου είπες είναι ο μέσος όρος των αποδόσεων των 200 στοιχηματων που έπαιξες; 3.40 δεν είπες; Και γιατι ρε αρχηγε μου κλαίγεσαι ότι έχασες; Αφού ρε μάστορα έπαιξες μπετ με κατα μέσο όρο δίκαιη απόδοση 4.00 σε κατα μέσο όρο προσφερόμενη απόδοση 3.40. Δεν κατάλαβα. Κάνεις και παράπονα; Αφού ρε συ το στοίχημα του 4.00 εσυ το αγοράζεις με 3.40 τι θες να γινει δηλαδή;

    Κάτσε ρε μάνα μου θα με τρελάνεις. Ρε συ έπαιξες μέσο όρο απόδοσης 3.40, που πάει να πει ότι ήθελες 59 στοιχηματα στα 200 μόνο για να είσαι πάτσι και εσύ πιάνεις μόνο 50?

    Θα μου πεις ότι χρειάζομαι μία ακόμη παράμετρο: τον μέσο όρο απόδοσης των κερδισμένων μπετ, διότι μπορεί να είχες το "φάρδος" και να επαληθεύτηκαν τα "βουνά" σου και να έχασες τα "λιμά" σου. Ναι αλλα ετσι πρέπει να γίνουν "οργια" για να ισοφαρισεις ή να κερδίσεις διότι ξεκίνησες από λάθος βάση: το 4.00 το έπαιξες στο 3.40.

    Εμείς fairplay μου είχαμε συμφωνήσει ότι το 4.00 δεν καταδεχόμαστε ούτε στο 5.00 να το παιξουμε. Τί έπαθες; What's the matter with you?

    Τι φταίει; Να σου πω:

    1) θες καλιμπραρισμα fairplay. Διόρθωσε αρκετα την αντίληψη που έχεις για τη δίκαιη απόδοση. Μη παρασυρεσαι από τις δυνατότητες της ομάδας που θες να παιξεις. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο απρόβλεπτο άθλημα, που θες και να προβλέψεις.
    2) μην ενδίδεις σε υποτιμημένες αποδόσεις. Χαλάς τη "μαγιά" των στοιχημάτων σου.

    Διόρθωσε αυτα τα δύο για αρχή, αυξησε τη specificity των στοιχηματων σου και του χρόνου θα πετάς! Θα είσαι σούπερ.

    Εκει κάπου ξύπνησα. Εντελώς βλακεία όνειρο. Χρειάζομαι επειγόντως ξεκούραση. Δεν γίνεται έτσι με αυτα τα ωράρια. :)

    Και ξερετε κάτι: αποκλείεται να συμβεί αυτό το όνειρο. Ο fairplay (σας το λέω μπέσα για μπέσα) δεν χάνει! Παικτούρα fairplay!
    :)

    Η σεζόν λέει πάντα την αλήθεια.
    Seasons don't lie.

    ΥΓ1 Τι θα γίνει με τον Γερμανό παίκτη; Θα τον βρείτε επιτέλους;
    ΥΓ2 Dimitris, είναι καλά ετσι; :)
    ΥΓ3 Μπαζ, το κείμενο του Dimitris έχει ψηφισθεί για επομενο θέμα.
    ΥΓ4 Fairplay σόρι φίλε μου, μην το παίρνεις προσωπικά.
    ΥΓ5 Τι θα γίνει με τον καφε ρεεεεε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααααααααα.......!!!!!!!!!!!

      Θα με πεθανεις ρεεεε.... !!!!!
      Μανα μου χανεις το γιο σου......
      χαχαχαχαχα

      Ρε αθεοφοβε , τι εχεις γραψει ρε ????
      χαχαχαχα

      Παραπαν απο Θεος τι ειναι ρε παιδια ? παντοκρατορας ..... !!!

      Στην ευχη σου ρε βραδιατικα...

      χαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχα

      Ξερεις ρε ποιο ειναι το πιο τραγικό;
      Οχι που επαιξες το 4.00 στο 3.40.
      Οχι.
      Το τραγικο ειναι που επαιξες το 3.40 νομίζοντας οτι η δίκαιη αποδοση ειναι που ρε αθεοφοβε?
      Που? Στο 3.00???

      Εισαι Patzer ρε! Patzer εισαι. Εγω Panzer σου ελεγα ρε fairplay! Εσυ Patzer καταλαβες;
      :)))))

      Να σαι καλα φιλε!!!!
      Θα τη βρουμε την ακρη! Θα γινς Panzer!

      Vanarama, ε vanarama!!!!
      :)))))))

      Διαγραφή
    3. Φιλαρκι αυτα που λες ειναι τριχες κατσαρες....
      Η δικαιη αποδοση ειναι οσο οριζω εγω !!!
      Με πιανεις να ουμαι ?
      Εγω !
      Κανενας αλλος !
      Παιδια αυτος δεν ξερ τι λεει....
      Κανας αλλος μπορει να μου πει γιατι δεν κερδισα αφου τα εκανα οοοοοολα σωστα ??????
      Προσεξτε τι θα απαντηστε γιατι εχω το χερι στο μαυρο κουμπι.

      χαχαχαχαχαχαχα....

      Διαγραφή
  19. Effective average fair odds, πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η έννοια. Πρώτη φορά την ακούω, μια διαφορετική οπτική γωνία που μόνο "μαθηματικοί" θα μπορούσαν να την διανοηθούν. Νίκο είναι δική σου έννοια ή την έχεις δανειστεί από άλλον? Πάντως, μένω λίγο αμήχανος απέναντι σε τέτοιες αναλύσεις. Συνειδητοποιώ ότι είμαι ένας Νεάντερταλ του στοιχήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι ρε συ. Για να ειμαστε εξηγημενοι, τα Μαθηματικά και τη Φυσικη τα αφησα (και με αφησαν) στο Λυκειο. Μεχρι εκει μπορω. Μου αρέσουν μεν, αλλα μεχρι εκει.

      Τωρα ο ορος effective μεταφράζεται καπως σαν "ενεργος". Θυμασαι που μαθαιναμε την ενεργο ταση του εναλασσομενου ρευματος; Υποτίθεται οτι η ταση του AC συνεχώς μεταβάλλεται (ημιτονοειδως). Ε, ποια ειναι η σταθερη ταση του DC που θα προκαλουσε το ιδιο αποτελεσμα;

      Παμε στο στοιχημα: Εδω τωρα ξερεις το αποτελεσμα του fairplay (25%) αλλα δεν ξέρεις την πιθανοτητα του καθε μπετ του fairplay (ουτε ο ιδιος δεν την ξερει btw, αλλα τι να λεμε τωρα!). Ε, αν το ιδιο αποτελεσμα το προκαλούσε το ιδιο πληθος μπετ αλλα θεωρητικα ολα ειχαν την ιδια πιθανοτητα πόση θα έπρεπε να ειναι αυτη? Καπως ετσι εχεις την ενεργό μεση δίκαιη αποδοση. (Η αποδοση ειν το αντίστροφο της πιθανότητας).

      Τωρα, ο ορος αυτος μπορει να είναι μια ουρανομηκης ανοησια να εξηγουμεθα. Μπορει να μπει στο blog μας ενας πχ... Οικονομολόγος και να τον κανει κομματακια. Η ουσία ομως ποια είναι: οτι ο fairplay αγορασε κατα μεσο ορο το 4.00, σε τιμη κατα μεσο ορο 3.40. Αυτο ειναι η ουσια. Τι να κάνουμε, έτσι ειναι η ζωη. Και οταν αγοραζε σε τιμη 3.40, (το χειροτερο) νόμιζε ο οτι η δίκαιη αποδοση ηταν ποσο? 3.00??? Και επειδη στοιχημα σημαινει να αγοραζουμε σε αποδοση ανω της δίκαιης καταλήγουμε στο οτι fairplay is unable to do the job he says he does. Καταλαβες ποσο βαρυ ειναι αυτο;

      Ολα αυτα στη θεωρια. Ολοι ξέρουμε ότι ο fairplay μας ΔΕΝ χανει.

      :))))

      Διαγραφή
    2. Εσυ θες μαυρο κουμπι , δεν στρωνεις αλλιως.
      ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΧΑΡΙΖΩ , ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΘΑ ΦΑΣ ΜΠΑΝ !!!

      χαχαχαχα......

      :))

      Διαγραφή